Claims


Heeft u een probleem met een pakket? Log in op uw UPS.com-profiel, geef enkele gegevens op en volg het proces.
Business-services-img
Business-services-img

Hoe werkt het claimproces?


U kunt een claim indienen voor pakketten die verloren of beschadigd zijn. Zo doet u dit:

  1. Log in op uw UPS.com-profiel om uw claim in te dienen.
  2. Log in op uw UPS.com-profiel of maak een profiel aan indien u er nog geen heeft.

  3. Geef enkele pakketdetails op
  4. Verstrek UPS informatie over het pakket, inclusief de inhoud, de waarde en het trackingnummer. In geval van beschadigde of vermiste goederen bewaar de verpakking en maak hier foto's van. Dit is nodig voor het onderzoek.

  5. Ondersteun uw claim met aanvullende documentatie
  6. Voeg waardebewijzen bij, zoals bonnen, facturen en inkoopbestellingen, om uw claim te ondersteunen. Voeg foto's van eventuele schade bij, inclusief de interne en externe verpakking, schade aan de goederen, de zes zijden van de doos en de vrachtbrief.

  7. Dien uw claim in
  8. U ontvangt een melding van UPS over uw claim zodra deze is ingediend. U kunt ook actuele informatie op uw claimdashboard vinden.

Veelgestelde vragen


Als u uw vereiste documentatie heeft ingediend, zou het proces snel moeten verlopen. U kunt het proces versnellen door zoveel mogelijk details te verstrekken, of fotodocumentatie in te dienen als het om een schadeclaim gaat. Als er aanvullende informatie nodig is, zal een teamlid u hiervan op de hoogte brengen.

Elke claim is anders en kan daardoor verschillende documentatie vereisen. Voor bijna alle claims zijn echter documenten nodig die de waarde van het verlies aantonen, zoals een factuur, aankooporder of productcatalogus. In geval van schade aan of vermiste goederen, vragen we u de verpakking te bewaren en foto's hiervan te nemen, omdat deze nodig kunnen zijn voor het onderzoek.

Er moet binnen 60 dagen na de verzending van de goederen met UPS een onderzoek worden gestart om in aanmerking te komen voor een claim. U heeft vervolgens tot 8 maanden de tijd om de claim in te dienen. Een schadeonderzoek moet binnen 14 kalenderdagen na de leveringsdatum worden ingediend.

Als u binnen 5 werkdagen na het indienen van uw claim niets hoort, kunt u een e-mail naar een specialist sturen op cdvsupport@ups.com om te bevestigen dat uw claim is ontvangen.